Mussen krijgen het steeds moeilijker om geschikte nestgelegenheid te vinden. Als reden kan worden aangevoerd het isoleren van gebouwen en het verdwijnen van oude schuren en stallen. Omdat mussen vaak met meerdere bij elkaar broeden hebben we gekozen voor een eikenhouten nestkast met 6 afzonderlijke broedplaatsen.

 

alt alt
alt alt
Volledig in gebruik door mussen. Foto klant Hageman Niet alleen de mus maar ook de mees maakt dankbaar gebruik van een mussenflat.

 


Het dak wordt afgedekt met dakleer. De voorkant van de kast kan gedeeltelijk, middels scharnieren, worden geopend om te worden gecontroleerd. De kast wordt geleverd inclusief deugdelijk ophangmateriaal, lengte plm. 110 cm.

 

... We zijn bij de familie Steffens zeer hartelijk ontvangen, hebben heerlijk koffie gedronken in de tuin, werkplaats bekeken en gezellig gekletst. De volgende dag de kast opgehangen en in spanning afgewacht of er ook musjes bij zouden komen.
Een paar weken terug is de kast ontdekt door drie echtpaartjes ringmussen, en die zijn nu druk met de (winter) inrichting begonnen.
Het is er een drukte van belang. We zijn zeer ingenomen met de nestkast, en we hopen dat er volgend jaar in wordt gebroed.

Familie van der Meulen.

Ambachtelijk, stijlvol en van topkwaliteit