Eendenkorven

Wij plaatsen ten behoeven van natuur- en siervijvers ook traditionele eendenkorven.Deze eendenkorven betrekken wij van MUDZ vlechtwerk, vanwege de kwaliteit en de mogelijkheid van maatwerk. Bij MUDZ is het vlechten van broedkorven als ambacht nog bewaard gebleven. Zie ook www.mudz.nl.

 

Advies en realisatie inzake plaatsen ooievaarsnesten.

Met weinig vogels heeft de mens zo'n sterke band als met de ooievaar. Het is dan ook de enige grote en opvallende vogelsoort die al sinds mensenheugenis dorp, stad en veld met zijn aanwezigheid opfleurt, en bij voorkeur menselijke bouwsels als broedplaats verkiest. In 2000 broedden er 396 paren in ons land en in 2007 waren er 600 paren nu, anno 2013, zijn dit er ruim 800. De toename is vooral te danken aan het plaatsen van ooievaarsnesten. .


Eikenhouten kast voor eekhoorns:

Eekhoorns bouwen zelf bolvormige nesten met veel bladeren aan de buitenzijde, ofwel gebruiken ze een boomholte. Het ophangen van kasten is dus niet noodzakelijk voor eekhoorns, maar ze maken er wel gebruik van en het is soms een handige methode om ze goed te kunnen observeren.

 

 

Ook kunnen deze kasten worden gebruikt om eekhoorns te voeren en dan met name in de winterperiode. Wanneer eekhoorns eenmaal weten dat er voedsel te halen valt, zullen ze veelvuldig te zien zijn rondom de kast. Gewicht plm. 12 kg massief eikenhout, levensduur plm. 20 jaar.


Boommarterkasten:

In opdracht van een landschapsorganisatie een aantal boommarterkasten vervaardigd. Het flatmodel heeft meerdere compartimenten die van binnen uit met elkaar verbonden zijn. De specifieke kenmerken van de boommarter vragen om een speciaal type kast (enkel model - flatmodel). Boommarters zijn erg schuw en zeldzaam en moeten zeker niet verward worden met de steenmarter. Of het zinvol is om dergelijke kasten te plaatsen moet vaak ter plekke onderzocht worden. Boommarters stellen hoge eisen aan hun leefomgeving.

Boommarterkasten worden niet gemaakt van eikenhout, de kast zou te zwaar worden om te worden opgehangen. Wij gebruiken larix- of douglashout welke onbehandeld plm. 15 jaar meegaat. Bij het flatmodel is het onderste compartiment bedoelt als kraamkamer en is alleen van binnenuit door de boommarter te bereiken. Wel kan middels een smalle deur in alle compartimenten worden gekeken. Het flatmodel is 150 cm lang.

 

Eikenhouten duo kast voor vlinder en mees:

Om vlinders beschutting te geven voor de nacht en om te schuilen bij slechte weersomstandigheden hebben we een vlinderkast ontwikkeld. Tevens is het bovenste gedeelte van de kast ingericht als mezennestkast. Multifunctioneel dus!

Nestkast voor zangvogels en biedt tevens een onderkomen voor vlinders.
De kast is 110 cm lang, is gemaakt van gedroogd eikenhout en origineel in z’n soort.
Voor deze kast geldt zeker ‘origineel om te geven, mooi om te hebben’.

 

Speciale wensen?

Neem contact met ons op wanneer u een specifieke nestkast of onderkomen wenst.

Maatwerk is ons sterkste punt !

 

Ambachtelijk, stijlvol en van topkwaliteit