+31 (0)6 18 29 86 84 info@nestkastbouw.nl

De mus


Mussen krijgen het steeds moeilijker om geschikte nestgelegenheid te vinden. Als reden kan worden aangevoerd het isoleren van gebouwen en het verdwijnen van oude schuren en stallen. Omdat mussen vaak met meerdere bij elkaar broeden hebben we gekozen voor een eikenhouten nestkast met 5 afzonderlijke broedplaatsen.

Nestkast voor de mus

 Het dak wordt afgedekt met dakleer. De voorkant van de kast kan gedeeltelijk, middels scharnieren, worden geopend om te worden gecontroleerd.

De kast wordt geleverd inclusief deugdelijk ophangmateriaal, lengte plm. 90 cm.

 

We zijn bij de familie Steffens zeer hartelijk ontvangen, hebben heerlijk koffie gedronken in de tuin, werkplaats bekeken en gezellig gekletst. De volgende dag de kast opgehangen en in spanning afgewacht of er ook musjes bij zouden komen.
Een paar weken terug is de kast ontdekt door drie echtpaartjes ringmussen, en die zijn nu druk met de (winter) inrichting begonnen.
Het is er een drukte van belang. We zijn zeer ingenomen met de nestkast, en we hopen dat er volgend jaar in wordt gebroed. 

Familie van der Meulen.”

 

Onze nestkasten

Onderstaand een overzicht van onze kasten.

Wij helpen u graag verder

Heeft u een vraag over een van onze kasten of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het onderstaand contactformulier.

Nestkastbouw Steffens

R

Nestkasten voor uilen/roofvogels

R

Vleermuisverblijven

R

Nestkasten voor zoogdieren

R
Mitigerende maatregelen

error: Het is helaas niet mogelijk om content te kopiëren voor deze website